Gerard van Vliet


Directeur NCD

Yardena Shitrit


Chief HR Officer & Director Organization Development bij Gemeente Amsterdam

Albert van Wijk


 Voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis

Pascal Verheugd


HR-directeur bij Hutten

Gerard van Vliet

Directeur NCD

Gerard van Vliet is Executive Director van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), waar hij zich bezighoudt met de ontwikkelingen rondom Leiderschap en Toezicht. Daarnaast is Gerard inspirator bij CHANGE in Business, eigenaar van Integration Group en auteur van o.a. het boek Leiderschap 2020. 


Yardena Shitrit

Chief HR Officer & Director Organization Development bij Gemeente Amsterdam

Naast haar baan als Chief HR Officer en Directeur Organsiatieontwikkelingen bij Gemeente Amsterdam, maakt Yardena Shitrit onderdeel uit van de supervisory boards van verschillende organisaties, zoals Stichting Koninklijke Defensiemusea, ROC Rijnland en RAV Haaglanden. Na haar studie pedagogiek in Israël is zij aan de Universiteit van Amsterdam zowel Bestuurskunde alsook Communicatie-wetenschappen gaan studeren. Ze leeft volgens het motto 'willen is kunnen’, staat voor haar principes en durft in te grijpen op de juiste momenten. In 2017 is Yardena Shitrit door de vakjury benoemd tot winnares van de Vakjuryprijs van de HRtop100.  


Albert van Wijk

Voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis

Albert van Wijk is sinds november 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. Hiervoor was hij Procureur Generaal bij het Openbaar Ministerie. Hij vervult daarnaast verschillende bestuurlijke functies, zoals bij de Leliezorggroep en de KNVB. Albert studeerde Nederlands Recht, Bedrijfskunde en heeft een MBA (Master of Public Management). Innoveren, de klant centraal stellen en de wijsheid uit de medewerkers naar boven halen, zijn voor hem belangrijke uitgangspunten. Hij is ervan overtuigd dat eigenaarschap, openheid, plezier en samen ‘leveren’, voorwaarden zijn voor een succesvolle organisatie.

Pascal Verheugd

HR-directeur bij Hutten

In de afgelopen 15 jaar heeft Pascal Verheugd als HR-professional ervaring opgedaan in verschillende branches. Hij is een analytisch, mensgerichte HRM’er en houdt zich voornamelijk bezig met onderwerpen zoals medewekersbetrokkenheid, cultuur en leren en ontwikkelen. Hij zegt altijd: ‘meten is meten en praten is weten.’ Hij is ervan overtuigd dat HR zich nu en in de toekomst moet bezighouden met sociale innovatie, sociale architectuur en programma’s omtrent vitaliteit, geluk, community en engagement. Durf is hierbij als HR-professional het belangrijkste: niet bang zijn om op een andere stoel te gaan zitten.