De vakjuryprijs-finalisten

De jury had ook dit jaar weer de moeilijke taak om uit de tien finalisten voor de vakjuryprijs een winnaar te kiezen. Welke HR-directeuren waren in de strijd? Lees hier hun bijzondere visies op het vakgebied.

Arne-Christian van der Tang, TomTom

Senior Vice President Group Human Resources

‘We gaan de war for talent in ons voordeel beslechten. Wij willen dé tech employer van Europa zijn. Om daar te komen, hebben we veel veranderd, en stellen we onze ambitie steeds naar boven bij. We veranderen de organisatie, en als we het goed doen, verandert TomTom de wereld’.

Caroline van Nieuwkerk, ISS

Regional People & Culture Director Northern Europe

Transparantie en balans zijn de toverwoorden voor Van Nieuwkerk. ‘Ik hou ervan om eerlijk te zijn. En het eerlijke gesprek voer ik ook, daar waar mogelijk, met mijn mensen. Dat is niet altijd leuk maar wel respectvol, het geeft uiteindelijk altijd lucht en brengt vooruitgang.’

Chris Overbeek, Aldi

HR Directeur

Vanuit bijna niets beginnen in een grote organisatie met HR. De één schrikt ervoor terug, de ander doet niets liever. Chris Overbeek behoort tot de laatste categorie. Tot voor kort was hij HR-directeur bij ALDI Holding B.V. in Nederland. Zijn inzet in Nederland viel op: hij is namelijk recent begonnen als HR Directeur bij ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Duitsland.

Josine Peters, The School of Life

Algemeen directeur

Rust in je hoofd. Je werk of je leven. De kunst van het gesprek. Het zijn maar een paar van de classes die The School of Life geeft. Maar hoe gaan de medewerkers van het bedrijf eigenlijk zélf om met deze onderwerpen? En hoe is het achter de schermen geregeld? Josine Peters, algemeen directeur, geeft ons een kijkje in de keuken.

Marion Verburgh, CBS

HR-directeur

Vrijwel dagelijks zijn de statistieken van het CBS in het nieuws. Marion Verburgh is sinds tweeënhalf jaar HR-directeur bij de organisatie. ‘What you see is what you get hier. Als men ja zegt is het ja, dan kom je ook echt verder. En de schaalgrootte van de organisatie maakt dat je end-to-end dingen in gang kan zetten én kan afmaken.’